Hoe installeer ik mijn Range+?

Proficiat! Jij bent nu de trotse eigenaar van een Range+.

Hulp nodig met Range+ te installeren en te activeren? Geen probleem! Hier vind je alles stap voor stap uitgelegd. 

Voor montage

Binnenopstelling

Steek de adapter van je Range+ in het stopcontact. Sluit het deel van de kabel met de groene sticker aan op de PWR - LAN OUT poort van de adapter. Sluit de andere kant van dezelfde kabel aan op de Range+.

Range+ positioneren

Je Range+ moet worden gemonteerd aan de kant van de woning die het meest ontvankelijk is voor een goed signaal. Download de install helper app via de Google Play Store or Apple Store. Volg de instructies van de app om Range+ met je smartphone te verbinden. Het model van de Range+ is MC7010. De app zal vragen voor een wachtwoord. Dit wachtwoord vind je terug op de achterkant van je Range+.

Neem je smartphone en Range+ aangesloten op het stopcontact naar buiten door het raam. Wandel ermee rond je woning om de beste signaalsterkte te vinden aan de hand van de app. Eens de optimale positie werd gevonden, zoek je naar het dichtstbijzijnde oppervlak om Range+ aan te monteren (muur of paal).

Montage

Montage Range+
Idealiter monteer je Range+ op een rond oppervlak, omdat je dan de mogelijkheid hebt om de richting ervan te verfijnen voor de meest optimale signaalontvangst.

Montage op een muur

Screenshot 2023-09-14 at 14.31.18.png

  1. Teken de omtrek van de gaten op de muur met bovenstaande afmetingen. Boor de gaten.
  2. Steek de pluggen in de gaten en bevestig het montagedeel aan de muur met de schroeven.
  3. Bevestig het montagedeel van Range+ op het montagedeel op de muur met de kleine schroef.

Montage aan een paal

Screenshot 2023-09-14 at 14.31.25.png

  1. Gebruik een schroevendraaier om de schroef en vervolgens riem los te maken.
  2. Steek de riem door de U-vormige groef op het montagestuk.

  3. Bevestig de riem aan de paal. Gebruik een schroevendraaier om de riem rond de paal vast te draaien.
  4. Bevestig het montagedeel van Range+ op het montagedeel op de paal met de kleine schroef.

Positionering

Om de signaalontvangst te verbeteren, kan je de positionering van Range+ verfijnen door de signaalsterkte opnieuw te meten met de Install Helper app. Dit is alleen mogelijk indien je je apparaat aan een rond oppervlak hebt gemonteerd.

Je kan de kabel van de Range+ naar de adapter binnen leiden op verschillende manieren. Dit kan via het raam of via een gat in je gevel. De kabel kan je verbergen via een kabellijst. 

Aanzetten en aansluiten

Sluit alle kabels uit vorige stappen opnieuw aan indien je ze hebt losgekoppeld voor eenvoudige montage. Steek de resterende kabel in de LAN2/WAN-poort van de modem en de andere kant in de LAN IN-poort van de adapter. 

Voeg je TADAAM Range+ toe in My TADAAM
Ga naar My TADAAM en voeg je Range+ toe bij je toestellen. Activeer je Range+ door het serienummer in te geven. Ter info: Je kan op elk moment je indoor TADAAM modem ook gewoon opnieuw actief maken.

Screenshot 2024-02-26 at 11.52.24.png
 
Screenshot 2024-02-26 at 11.53.45.png
 
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen